Hrvatska: Poljoprivrednici tvrde kako ih policija masovno privodi

poljoprivrednici

poljoprivrednici

Predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac izjavio je novinarima kako policija od jutros privodi mnoge seljake s područja te županije koji su sudjelovali u protestima proteklih dana te da protiv njih podnosi prijave. Po Pokrovčevim riječima, policajci su poljoprivrednike jutros dočekivali u njihovim dvorištima pri povratku s prosvjeda na južnoj vinkovačkoj obilaznici, na kojoj je jučer dio seljaka fizički nasrnuo na policajce i njihova vozila na nadvožnjaku.

“Ako policija ne prestane s privođenjima, u roku od 24 organizirat ćemo nove prosvjede”, rekao je novinarima Pokrovac ne navodeći koliko je seljaka, po njegovim spoznajama, privedeno.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela opovrgnuo je u izjavi novinarima Pokrovčeve tvrdnje o masovnim privođenjima, pri čemu je potvrdio kako su na obavijesni razgovor u vezi s jučerašnjim prosvjedima u policiju privedene tri osobe s vinkovačkog područja.

“Nakon razgovora te su osobe puštene kućama”, rekao je Žgela i dodao kako će – pošto se utvrde sve relevantne činjenice i ako se tvrdi da je bilo protuzakonitog ponašanja, slijediti odgovarajuće prijave.

I načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec odbacio je danas tvrdnje da policija masovno uhićuje seljake prosvjednike te da je mobiliziran velik broj policajaca kako prosvjedi ne bi izmakli kontroli.

“Policija nema rezervni sastav da bi nekoga mogla mobilizirati i nema riječi o masovnim uhićenjima. Radi se o dezinformacijama koje su puštene u javnost”, izjavio je Borovec Hini.

Dodao je da su “većinu posla” u vezi protesta obavile policijske uprave sa svojim snagama uz manju, stručnu, pomoć Ravnateljstva policije.

Po Borovčevim riječima hapšenja nema, a na obavijesne  razgovore  je dovedeno troje protestanata.

Nakon razgovora svi su pušteni, a utvrdi li se da su prekršili zakon, protiv njih će biti podnesene prijave, kazao je Borovec.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login