Hrvatska: Prihodi od turizma u prvih 6 mjeseci 2 milijarde eura

Dubrovnik

Dubrovnik

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2013. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,077 milijarde eura, što je rast od 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznoso je u tom periodu 9,9, posto, što u odnosu na 2012. predstavlja njegov blagi rast, saopćeno je iz Ministarstva turizma.

Nakon rasta prihoda od turizma u prvom tromjesečju 2013. godine, pozitivan trend nastavljen je i tijekom razdoblja travanj-lipanj, u kojem je ostvarena 1,77 milijarda eura, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 6 posto. Udio prihoda u BDP-u u tom je razdovlju iznosio 16,1 posto, odnosno 1 posto više nego lani.

„Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tok ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine. Dosadašnji uspjeh u turizmu rezultat je kvalitetnih priprema, predanog rada turističkog sektora, ali isto tako i svih aktivnosti koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s privatnim sektorom. Iako turistička 2013. godina još nije završena, vjerujem da će i na godišnjoj razini turistički rezultati biti dokaz snage ovog sektora“, komentarisao je ministar turizma Darko Lorencin.

Posted by on 2013-10-06. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login