Hrvatska vlada ne odustaje od gradnje mosta Pelješac – kopno

most Pelješac

most Pelješac

Vlada Hrvatske ne odustaje od gradnje mosta koji bi spojio poluostrvo Pelješac sa kopnom kao ni od koridora preko Neuma, rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović.

Milanović je istakao da njegova Vlada želi gradnju mosta Pelješac – kopno, ali da se taj projekat finansira novcem iz fondova EU budući da Hrvatska sada nema 400 miliona eura, koliko je za ovaj posao potrebno.

“Riječ je o projektu koji je važan i za EU”, rekao je Milanović na današnjoj sjednici Vlade i izrazio uvjerenje da je iz evropskih fondova moguće realizovati gradnju tog mosta.

On je dodao da je ministrima prije dosta vremena dao uputstva da u Evropskoj komisiji razgovaraju o mogućnostima da Hrvatska kandiduje projekt pelješkog mosta za evropske Fondove.

Prema riječima Milanovića, ideja gradnje mosta stara je više od 11 godina.

“Nažalost, do dana današnjeg, nakon osam godina jedne vlasti, od mosta ništa. Naš zadatak je da spojimo Hrvatsku na prihvatljiv način”, rekao je Milanović, javili su hrvatski mediji.

Gradnju koridora preko Neuma, prema Milanovićevim riječima, treba dogovoriti s BiH.

Posted by on 2012-07-20. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login