Humanitarni koncert Stefana Milenkovića na Baščaršijskim noćima

 

Stefan Milenković

Stefan Milenković

JU “Sarajevo art” sa zadovoljstvom najavljuje koncert svjetski poznatog virtuoza na violini Stefana Milenkovića koji će uz pratnju Srebrenke Poljak, klavir nastupiti 8. jula 2014. u Narodnom pozorištu Sarajevo u sklopu Festivala Baščaršijske noći.

Koncert će biti humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen Crvenom križu Bosne i Hercegovine i biće utrošen za konkretnu pomoć nastradalim od poplava.

Kao muzičar širokih stilskih interesa, Milenković je nastupao sa rock sstavom Gorillaz, pet puta nominiranim za nagradu Grammy u prestižnom Apollo teatru u Harlemu, New York. Koncert je uživo prenosio MTV. Buduće suradnje uključuju nastupe salutnjistom Edinom Karamazovom, nominiranim za nagradu Grammy, kao i intenzivno muzičko partnerstvo sa gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom, čime Milenković istražuje svet improvizacije i akustično-električne violine.

Posted by on 2014-06-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login