Humanitarni pohod planinara za pomoć porodici Šišić iz Željeznog Polja

Visočica

Visočica

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo organizirala je u subotu humanitarni pohod na planinu Visočica, a novac uplaćen za sudjelovanje bit će doniran porodici Šišić iz Željeznog Polja.

Ta porodica nedavno je doživjela tragediju kad je najstariji sin (učenik devetog razreda) izvršio samoubistvo. Roditelji s petero djece žive u neimaštini, a otac je nepokretan zbog problema s kičmom.

Na subotnjem pohodu do vrha Visočice (1.736 metara nadmorske visine) na istoimenoj planini bila su 172 sudionika iz Sarajeva, Olova, Zenice i drugih dijelova BiH, raznih starosnih dobi. Raduje činjenica da je među sudionicima bilo dosta mladih ljudi i djece.

Uspon planinara i ljubitelja prirode krenuo je iz sela Sinanovići, a nakon trosatnog pješačenja i uz pratnju planinarskih vodiča do vrha Visočica stigla je većina sudionika. Po kondicijskim i tehničkim parametrima to je bila srednje zahtjevna tura.

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo jednom godišnje, a u subotu je bilo treći put, organizira humanitarnu turu. U prethodne dvije godine prikupljeni novac donirali su za liječenje.

Posted by on 2016-11-22. Filed under Magazin, Planinarenje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login