Husić osvojio zlato na svjetskim igrama za veterane

taekwondo Trener taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Haris Husić osvojio je titulu taekwondo prvaka svijeta na Svjetskim igrama za veterane u Torinu.

Husić je zajedno sa klupskim kolegom Belmirom Berberovićem učestvovao na Svjetskim igarama za veterane (World Masters Games), na kojima učestvuju sportisti stariji od 35 godina.

Prvenstvo se organizira se svake četiri godine, a ove godine je učestvovalo je oko 10.000 sportista iz cijelog svijeta koji su se takmičili u 30 sportova, saopćeno je iz Takwondo kluba Novi Grad.

Husić je nastupio u teškoj kategoriji (+ 80 kg), te ostvario četiri pobjede. U prvoj borbi pobijedio je predstavnika Turske s 10:4, u drugom kolu je bio bolji od predstavnika Australije s 16:1, zatim je savladao predstavnika Njemačke sa 6:5, da bi u finalu, na zlatni bod, bio bolji od predstavnika Italije.

“Veoma jaka konkurencija na igrama veterana je doprinijela ostvarivenju ovog rezultata. Presretan sam rezultatom, te zahvalan porodici i prijateljima, kao i članovima kluba Novi Grad. Nadam se ću braniti naslov prvaka na Novom Zelandu za četiri godine”, izjavio je Husić.

Belmir Berberović je nastupio u poluteškoj kategoriji (- 80 kg). U prvom kolu je pobijedio predstavnika Italije s 9:1, ali je nažalost već u slijedećem kolu eliminisan u zadnjim sekundama borbe od predstavnika Španije s 3:5.

Posted by on 2013-08-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login