I danas u BiH promjenjivo oblačno

oblačnoU nedjelju, 26.05.2013. u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 °C.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -4 stepena, Kupres 2, Ivan-sedlo i Sokolac 4, Livno 6, Bugojno 7, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 8, Banja Luka, Goražde, Mostar, Neum, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 9, Bijeljina 10, Stolac, Trebinje, Zenica i Zvornik 11 i Doboj 12 stepeni.

Promjenljive vremenske prilike loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata će uzrokovati nešto izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti.

Obzirom da će tokom dana biti dosta svježije i uz manje temperaturne oscilacije, mnogi bi trebali osjetiti i izvjesno olakšanje, uz manje problema sa snom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Također, u nedjelju i ponedeljak očekuju se visoke vrijednosti UV indeksa (5-7) u većem dijelu Bosne i Hercegovine. A na jugoistoku i jugozapadu Bosne i hercegovine očekuju se umjerene vrijednosti UV indeksa (3-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2013-05-26. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login