Ibraković: Pokušati nametnuti svoju igru

Lopta

Lopta

U najavi proljetnog dijela prvenstva u taboru ”Rođenih” sa dosta optimizma su gledali na drugi dio prvenstva, sa jasnim ciljem da već u prvim utakmicama gostujućem terenu, rezultatima potvrde svoje ciljeve. U prvoj utakmici u Travniku, Velež je ostao bez bodova, poražen je 2:1, dok je Adin Džafić zaradio crveni karton.

Danas na stadionu ”Asim Ferhatović Hase”, velež ima novu priliku, protivnik je Olimpik. Ne treba niti napominjati šta bi za ”Rođene” značilo da danas ostanu neporaženi.

Pored Džafića koji je u Travniku pocrvenio, Abdulah Ibraković ne može računati na Elvira Čolića, Riada Demića dok je još par igrača pod upitnikom.
S obzirom na sužen igrački kadar, Ibraković bi vrlo lako u vatru mogao gurnuti neke  mlađe igrače.’

“Tokom cijele sedmice smo trenirali po kiši, blatu, u petak i subotu se pojavilo sunce, pa su pojedini igrači ”pokupili” prehladu. Neki su povrijeđeni, neki kartonirani, a teren će nema sumnje biti težak za igru, jer se na Koševu igrala u srijedu, pa jučer, tako da će i to biti za nas jedna otežavajuća okolnost, jer smo mi ekipa koja forsira brzu pas igru, međutim šta je tu. Nadam se da će igrači koji dobiju priliku pružiti svoj maksimum, da ćemo pokušati nametnuti svoju igru i da ćemo na kraju ostvariti svoj cilj” kaže između ostalog Abdulah Ibraković šef struke Veleža.

sportsport / bih-x.info

Posted by on 2010-03-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login