Igre “Zamjeni oružje košarkom” u Bijeljini i Brčkom

košarkaCentar za sigurnosne studije BiH i International Trust Fond iz Ljubljane u okviru informativne kampanje “Budi svjestan ne rizikuj” organizuju sportske revijalne igre “Zamjeni oružje košarkom”.

Igre će se održati u Bijeljini 24. augusta 2011. (sala Gimnazije) sa početkom u 10.00 i u Brčkom 25. augusta 2011. (Dom kulture – teren Partizana) sa početkom u 17.40 sati.

Da građani i dalje drže velike količine ilegalnog oružja u kućama svjedoči i podatak da je u BiH u 2010. godini, više od 600 osoba učestvovalo u incidentima u kojima je korišteno oružje.

Polovina ubistava u BiH počinjena je vatrenim oružjem dok je jedna četvrtina samoubistava izvršena također iz vatrenog oružja.

Jedan od primarnih ciljeva kampanje je podizanje svijesti o posljedicama držanja i upotrebe ileglnog oružja i prevencija putem predaje ilegalnog oružja, saopćeno je iz Centra za sigurnosne studije BiH.

Posted by on 2011-08-23. Filed under Bijeljina, Brčko, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login