Imena izabranih umjetnika za drugi ciklus projekta Bijenale u petak

Konjic, ARK

Konjic, ARK

U Bošnjačkom institutu u Sarajevu u petak, 25. januara, bit će održana pres-konferencija selektora/kuratora drugog ciklusa Projekta Bijenale savremene umjetnosti, Basak Senove i Branka Franceschia kao i Direkcije Projekta.
Selektori Bijenala predstavit će svoje liste izabranih umjetnika, njih 35 iz 19 zemalja, koji će učestvovati u drugom ciklusu Projekta Bijenale D-0 ARK Underground.

Projekat D-0 ARK Underground, bit će predstavljen na 55. Venecijanskom Bijenalu. Direkcija projekta, uz prezentaciju projekta predstavit će i radove regionalnih umjetnika.

Prva prezentacije će trajati od 27. maja do 10. juna, a održat će se u UNESCO-voj Palazzo Zorzi.

U dogovoru sa Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, krajem oktobra 2013. godine, održat će se druga prezentacija Projekta u MSU Zagreb.

Treća prezentacija će se desiti krajem 2013.godine u saradnji sa iKSV Fondacijom u Istanbulu, najavljeno je iz Direkcije Projekta Bijenale.

Posted by on 2013-01-24. Filed under Konjic, Kultura, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login