Independent uvrstio BiH i njene gradove na listu najpoželjnijih turističkih destinacija za 2019.

Mostar

Mostar

Banja Luka, Travnik, Mostar i Sarajevo preporučeni su kao poželjna turistička destinacija za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici “Independentova najbolja putovanja”.

Izdavači, turistički agenti, turistička preduzeća i novinari u okviru teme “Kuda i šta treba raditi u narednoj godini” i uz niz kriterijuma kao što su “vruće destinacije, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati”, biraju najinteresantnije i najpoželjnije destinacije za putovanja.

Prema prognozama “Independentovog” tima za putovanja, BiH bi mogla biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banjaluka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci “Independenta” osim Banjaluke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

“U posljednjih pet godina Banjaluka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka Indenpendenta je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestiacija koji čine Banjaluku gradom događaja. Takođe, oni daju upute kako stići do naše

Mostar

Mostar

g grada što je veoma značajno za turiste al i za nas ovdje”, rekla je direktorica Turističke organizacija grada Banjaluka Irena Radojević.

Posted by on 2018-10-25. Filed under Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Travnik, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login