Ines Tanović nova predsjednica Udruženja filmskih radnika BiH

 Ines Tanović
Ines Tanović

Rediteljica i scenaristica Ines Tanović na današnjoj izbornoj Skupštini Udruženja filmskih radnika BiH izabrana je za novu predsjednicu Upravnog odbora.

Od 1988. godine Tanović je članica Udruženja filmskih radnika BiH, a režirala je i napisala scenarij za pet kratkih igranih filmova Krugovi (1987), Ideja (1989), Čovjek S (1991), Sindrom (1998), Bez kalorija (2001), javlja Fena.

Prije tri godine režirala je omnibus Neke druge priče, a trenutno priprema svoj prvi igrani film.

Na izbornoj Skupštini izabrani su i novi članovi Upravnog odbora Udruženja filmskih radnika Federacije BiH, a to su: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović, Danis Tanović, Adis Đapo i Srđan Vuletić.
Upravni odbor Udruženja filmskih radnika u BiH čine: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović i Srđan Vuletić, dok Nadzorni odbor čine: Adis Đapo, Danis Tanović i Saša Hajduković.

Također, na izbornoj Skupštini danas se govorilo i o potezima na planu prijave Udruženja za licencu i za regulisanje autorskih prava u audio-vizualnom sektoru.

Usvojene su promjene Statuta i akata Udruženja, te finansijski izvještaj i plan rada Udruženja za naredne dvije godine, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.

Posted by on 2014-01-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login