Inzko: Političarima u Mostaru još jedna šansa

Mostar

Mostar

Govoreći o političkoj blokadi u Mostaru, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je sinoć u tom gradu kako će domaćim političarima biti pružena još jedna šansa, javlja Fena.

On je u izjavi za novinare istakao kako su svi prijedlozi na stolu i da su rješenja moguća, ali da ne traba oduzimati odgovornost od domaćih političara da nađu rješenje.

“Mi ćemo dati tom mostarskom procesu još jednu šansu”, poručio je Inzko.

Visoki predstavnik je sinoć u Mostaru otvorio izložbu Mostar- muzej sjećanja. Inzka je ispred zgrade nove Gradske vijećnice, gdje se otvarala izložba, dočekalo više desetaka građana Mostara, koji su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo političkim stanjem u gradu na Neretvi.

Transparentima na kojima je pisalo A kad će statut?, 20 godina nas držite kao taoce i Radite li to?, okupljeni građani su upozorili na političku blokadu Mostara koja traje više mjeseci, bez ikakvih naznaka da bi se uskoro mogla okončati.

Posted by on 2013-06-19. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login