Island i Saudijska Arabija dobili pozivnice za SP

Fudbalski savez ČeškeNakon što su se sa Svjetskog rukometnog prvenstva povukli Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati, Međunarodna rukometna federacija (IHF) je naknadne pozivnice uručila reprezentacijama Islanda i Saudijske Arabije, saopćila je službena stranica IHF.

Rukometaši Islanda su kroz baraž od naše reprezentacije izgubili sa ukupnih 62:61, ali nakon povlačenja dvije reprezentacije zbog nategnutih političkih odnosa sa organizatorom Katarom, Islanđani su zajedno sa reprezentacijom Saudijske Arabije dobili pozivnice.

Bahrein i Emirati su se naknadno željeli vratiti na prvenstvo, ali je IHF odbio takvu mogućnost i rukometne saveze tih zemalja kaznio sa po 100.000 franaka.

Reprezentacija Islanda je tako uvrštena u Grupu C, zajedno sa reprezentacijom Češke, Francuske, Švedske, Egipta i Alžira, dok je Saudijska Arabija u Grupi D sa Njemačkom, Danskom, Poljskom, Rusijom i Argentinom.

Svjetsko rukometno prvenstvo se igra od 15. januara do 1. februara naredne godine, a po prvi put će na njemu igrati i naši rukometni reprezentativci.

Posted by on 2014-11-26. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login