Istanbul najatraktivnija turistička destinacija u svijetu

Istanbul

Istanbul

Dolaze topliji dani kada polako svi oni koji planiraju da godišnje odmore provedu na nekim privlačnim i romantičnim destinacijama već razmišljaju gdje da putuju ove godine.

U donošenju njihovih odluka može im pomoći TripAdvisor koji je za prošlu godinu nagradu za najbolju turističku destinaciju dodijelio Istanbulu nakon kojeg slijede Rim i London.

Naime, na osnovu komentara i impresija turista tokom prethodne godine, a koji su već putovali svijetom, TripAdvisor je objavio listu sa najatraktivnijim svjetskim destinacijama koje svake godine privuku na miliona turista.

Listu predvodi turski grad na Bosforu koji spaja Evropu i Aziju.

“Ono što najviše očara posjetioce u Istanbulu je njegova sjajna kombinacija prekrasne kulture i prelijepe arhitekture ali i odlične prilike za kupovinu”, rekao je Brooke Ferencsik, direktor za medije TripAdvisora.

Nakon Istanbula slijede dva evropska grada, Rim, London, a nakon njih Peking, Prag, Marrakech u Maroku, Pariz, Hanoi, Siem Reap, Šangaj, Berlin, New York, Firenca, Buenos Aires, Barcelona, St. Petersburg, Dubai, Chicago, Cape Town, Bangkok, Budimpešta, Sidnej, Lisabon, Chiang Mai u Tajlandu i San Francisco.

Među 25 najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija šest je iz Azije dok je 11 gradova iz Evrope.

Posted by on 2014-04-27. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login