Ivan Ljubičić novi trener Rogera Federera

 Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić novi je trener trećeg tenisač svijeta Švicarca Rogera Federera koji je prekinuo suradnju sa Šveđaninom Stefanom Edbergom.

Ivan Ljubičić

Ivan Ljubičić

Bivši “broj jedan” će nastaviti raditi sa svojim trenerom s kojim radi od 2008. Švicarcem Séverinom Luthijem, ali će ga trenirati i Ljubičić koji je igračku karijeru prekinuo 2012. Ljubičić, dobar Federerov prijatelj, od 2013. je trenirao Kanađanina Miloša Raonića.

“S Edbergom ostajem u dobrim odnosima i razmišljali smo o prekidu suradnje zadnjih godinu dana”, izjavio je švicarski tenisač, 3. na ATP ljestvici.

“Nakon dvije uspješne godine želim zahvaliti Stefanu Edbergu, idolu iz djetinjstva, što je pristao priključiti see mom timu”, napisao  je Federer na svojoj Facebook stranici. “To je bilo kao da je san postao java. Iako ta suradnja nije trebala trajati dulje od godinu dana, Stefan je pristao produljiti to iskustvo na još ovu sezonu i zahvalan sam mu na tome”.

Edberg je pak izjavio da je proživio “dvije sjajne godine”: “Nakon nevjerojatne 2014. odlučio sam odraditi još jednu godinu, jasno kazavši da je to zadnja godina”, podsjetio je Šveđanin koji je osvojio šest grand slam naslova.

Sada 34-godišnji Federer nije osvojio veći naslov od Wimbledona 2012. Prošla sezona je za njega bila dobra, osvojio je šest turnira, među kojima i turnir iz Masters serije 1000 u Cincinnatiju.

Federer namjerava sezonu 2016. započeti obranom  naslova na tunriru u Brisbaneu od 3. januara.

Posted by on 2015-12-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login