Iza eMTeeM-a uspješna pozorišna godina

Mostarski teatar mladih

Mostarski teatar mladih

Na godišnjoj konferenciji za medije Mostarski teatar mladih (eMTeeM) predstavio je rezultate rada u 2016. godini te okvirni repertoar i plan aktivnosti za 2017. godinu.

Dobitnici godišnje nagrade eMTeeM-a za najbolja glumačka ostvarenja “Toni Pehar” su Ena Husić za ulogu Fatime u predstavi “Fatima, nevjesta od boli” i Ali Kamer Aksoj za ulogu glumca I u predstavi “Biti ili ne biti, to je pitanje”, priopćeno je iz eMTeeM-a.

U 2016. godini eMTeeM je izveo 309 predstava i drugih programa, realizirajući svoje nastojanje da svake godine mora stići u bar 100 mjesta i gradova Bosne i Hercegovine.

Ta pozorišna  kuća sudjelovala je na 15 festivala i u Mostar se vratila s 19 nagrada za umjetničke rezultate.

U godini na izmaku eMTeeM je realizirao pet premijera, a dvije predstave imale su jubilarna izvođenja – dvadesetpeto, odnosno sedamdesetpeto.

U 2017. godini planiran je bogat program, a glavni ciljevi su odigrati 150 repriznih predstava, poboljšati uvjete i standard izvođenja predstava, vratiti se na matičnu scenu “Toni Pehar” te nastaviti izgradnju eMTeeM-ovog spomen doma.

Posted by on 2016-12-31. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login