Izgradnju azila za životinje ‘koči’ urbanistička saglasnost

Sarajevo, psiVijećnici u Gradskom vijeća Sarajeva razmatrat će na današnjoj sjednici Informaciju o toku aktivnosti na izgradnji azila za životinje u kojoj je navedeno da Javna ustanova Terapijska zajednica, kao nosilac izgradnje, još uvijek nije dobila urbanističku saglasnost Općine Ilidža.

Naime, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i osam općina kantona te JU Terapijska zajednica “Kampus” potpisali su Sporazum o realizaciji projekta “Izgradnja skloništa za nezbrinute životinje – Azila za životinje” još u junu, ali se od tada ništa nije dogodilo.

U zaključku informacije o kojoj će vijećnici biti upoznati stoji da Grad Sarajevo očekuje da Općinsko vijeće Općine Ilidža u što kraćem roku dodijeli zemljište na trajno korištenje JU Terapijska zajednica “Kampus” te da Ministarstvo privrede KS, po principu prioriteta, okonča promjenu namjene zemljišta.

Na kraju se dodaje da se očekuje od Općine Ilidža i JU Terapijska zajednica da intenziviraju aktivnosti koje se odnose na pribavljanje stručnih mišljenja i izdavanja saglasnosti i odobrenja kako bi se u što kraćem periodu krenulo s izgradnjom.

Na dnevnom redu zakazane sjednice su još i nekoliko prijedloga odluka o usvajanjima regulacionih planova i to za područje “Logavina”, “Velešići” i “Centar Novo Sarajevo”.

Razmatrat će se i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i Grada Hvara u Hrvatskoj.

Gradonačelnici Sarajeva i Hvara Alija Behmen i Pjerin Bebić saglasni su da postoji obostrani interes za razvijanje kulturnih, privrednih i drugih odnosa u skladu s tradicionalnim prijateljstvom naroda, a prilikom susreta zaključili su i da ovi gradovi predstavljaju sponu u procesu razvoja regija i država.

Posted by on 2011-09-27. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login