Izložba “Ništavilo” u Turskom kulturnom centru “Yunus Emre”

Metin GüçlüTurski kulturni centar “Yunus Emre” Sarajevo će u periodu od 21. novembra do 10. decembra 2013. godine biti domaćin jednom od najistaknutijih turskih autora savremene umjetnosti, Metinu Güçlü, koji će tom prilikom predstaviti izložbu umjetničkih djela.

Ljubitelji umjetnosti, imat će priliku da posjete otvorenje izložbe pod nazivom “Ništavilo” u četvrtak, 21.11.2013. godine u 18:30 sati, u prostorijama Turskog kulturnog centara ”Yunus Emre” Sarajevo, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 31a.

Kroz ovu izložbu težit će se uspostavljanju i poboljšanju međukulturoloških dijaloga, razmjeni postojećih kulturnih vrijednosti, stvaranju međusobne interakcije, te pronalasku puta za otvaranje mogućnosti za umjetnike koji žele da se istaknu i van granica svoje zemlje.

Izložba će se realizovati pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Turskog kulturnog centara ”Yunus Emre” Sarajevo te uz saradnju sa East West Centrom Sarajevo i pod kuratorstvom Beste Gürsu.

 

Metin Güçlü, član Međunarodne asocijacije umjetnosti u Turskoj, autor je mnogobrojnih samostalnih izložbi, a od kojih su najpoznatije “Prazinina”, “Ukloniti zastor duše”, “Raspoloženje u gradu”, “Noćna šetnja u gradu”, ”Tama i svjetlost”, ”Odrazi svjetlosti”, “Slijepe ulice i snovi” i mnoge druge. Izložba pod nazivom “Ništavilo” tokom proteklih mjeseci održana je i u Briselu gdje je izazvala veliko interesovanje javnosti.

Posted by on 2013-11-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login