Izložba o Davidu Bowieu u Londonu obara rekorde

David Bowie, izložba

David Bowie

Londonski Muzej Victoria i Albert saopštio je da izložba posvećena muzičaru Davidu Bowieu obara rekorde po interesovanju u historiji ove institucije.

U pretprodaji je planulo već 50.000 ulaznica za izložbu koja će biti otvorena u subotu, 23. marta. Izložbu čini više od 300 predmeta, uključujući muzičke tablature, stihove, video snimke, instrumente i ekstravagantne Bowieve kostime, od kojih mnogi potiču iz lične arhive ovog muzičara.

Ovom izložbom obuhvaćena je čitava karijera umjetnika rođenog u Londonu 1947. godine pod imenom David Jones, prenio je AFP.

Ovo je prvi put da je Muzej Victoria i Albert posvetio kompletnu postavku jednoj pop zvijezdi, ali kurator Victoria Broackes kaže da Bowie nije obična zvijezda i da je ušao u sve pore kulture.

Bowie se ove sedmice našao na vodećem mjestu top liste albuma u Velikoj Britaniji prvi put u posljednjih 20 godina sa svojim novim izdanjem “Tne Next Day”.

Posted by on 2013-03-21. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login