Izložba “Portret grada Šibenika” u Tuzli

Tuzla

Tuzla

Četvrta samostalna izložba Roberta Andrejaša “Portret grada Šibenika” – 35 godina na fotografiji Roberta Andrejaša, održat će se 11. aprila u 19 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Gitarist Sanel Redžić, pijanistica Zrinka Andrejaš i glumac Irfan Kasumović nastupit će ovim povodom.

Izložbu će otvoriti veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić, a prisustvo su potvrdili i konzul Davor Zujić iz Diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske u Tuzli, Matija Bučar, ataše za kulturu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik te Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije svetog Krševana Šibenik.

Očekuje se prisustvo i predstavnika Općine Tuzla, Tuzlanskog kantona te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Robert Andrejaš (1966.) diplomirani je producent. Zaposlen je kao producent na “Radio Televiziji Tuzlanskog kantona”, s iskustvom na radnim mjestima kamermana, dizajnera svjetla, fotoreportera, urednika fotografije časopisa “Hrvatski glasnik”, fotografa i fotodokumentarista za potrebe kardiovaskularne i kirurške klinike “UKC” Tuzla, snimatelja na dokumentarnim filmovima za “NDR” i “BBC”.

Posted by on 2013-04-08. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login