Izložba “Posljedice. Mijenjanje kulturnog pejzaža”

Aftermath/Posljedice. Mijenjanje kulturnog pejzaža

Aftermath/Posljedice. Mijenjanje kulturnog pejzaža

U ponedeljak, 12. maja sa početkom u 20 sati, u Gradskoj galeriji Collegium artisticum biće otvorena izložba „Aftermath/Posljedice. Mijenjanje kulturnog pejzaža“

Tim povodom kako se navodi u saopštenju galeriji biće održana press konferencija koja će se održati u ponedeljak, 12. maja u 12. sati.

Izložba protagonista savremene fotografije, aktivnih na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do danas, predstavlja rezultate istraživačkog i kustoskog regionalnog projekta koji istražuje ulogu fotografije u registrovanju i artikulaciji socijalnih, ekonomskih, kulturnih i političkih promjena koje su obilježile ovo područje u posljednje dvije decenije. Radove 37 autora iz regiona odabrao je tim kustosa iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Prištine, Cetinja, Beograda i Skopja.

Zahvaljujući specifičnom vremenskom rasponu, projekat suprostavlja umjetničke refleksije i izraze različitih generacija od kojih su neki iskusili život u razdoblju prije raspada zajedničke države dok su drugi stvarali isključivo u novom društvenom kontekstu. Početna tačka je odnos starog i novog, registrovanje postepenih promjena na konkretnim mjestima i ideoloških tragova upisanih u pejzaž.

Partneri: Photon (Ljubljana) / Remont (Belgrade) / Film & Film (Pula) / Collegium Artisticum (Sarajevo) / Stacion (Prishtine) / Narodni muzej Crne Gore (Cetinje) / Contemporary Croatian Photography (Zagreb).

Posted by on 2014-05-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login