Izložba radova Nine Komel ‘Was ist Princip?’ od 7. jula u Udruženju ‘Sklop’

Was ist Princip

Was ist Princip?

Samostalna izložba radova Nine Komel “Was ist Princip?” bit će postavljena 7. jula u Udruženju za savremenu umjetnost (Sklop) u Sarajevu, a Udruženje će na taj način obilježiti početak rada.

Nina Komel dobitnica je nagrade “The Zvono Award 2016”, a u okviru “Sklopa” predstavit će radove u kojima se bavi tematikom granica i identiteta.

Rad time pokreće pitanja vidljivosti i nevidljivosti određenih struktura unutar društveno-političkog sistema, ali i sistema same umjetnosti te preispituje vlastiti identitet, kako umjetnika, tako i promatrača.

Nina Komel rođena je 1986. godine u Slavonskom Brodu (Hrvatska). Na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjoj Luci 2010. diplomirala je slikarstvo. Titulu master umjetnika novih likovnih medija stiče 2012. na Akademiji likovnih umjetnosti u Novom Sadu. Od 2013. stalni je član akvarelističke kolonije “Sava”.

Otvorenje izložbe najavljeno je za petak u Udruženju u ulici Radićeva 2 u Sarajevu, a razgovor s umjetnicom za subotu, 8. jula. Postavka će biti otvorena do 29. septembra.

Udruženje “Sklop” je novo udruženje u Sarajevu koje se bavi savremenom umjetnošću, a glavne su mu djelatnosti istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti.

Posted by on 2017-07-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login