Collegium artisticum: Izložba slika, skulptura i grafika

Collegium ArtisticumIzložba slika, skulptura i grafika otvorena je u sarajevskoj galeriji Collegium artisticum u okviru festivalskog programa “Baščaršijskih noći” i bit će postavljena do 15. jula.

Radove potpisuje 11 autora – Seid Hasanefendić, Džeko Hodžić, Izet Alečković, Admir Mujkić, Taida Jašarević, Halil Tikveša, Hamzalija Muhić, Stijepo Gavrić, Mensur Porović, Muhamed Ćeif i Edin Numankadić.

Organizator izložbe je Javna ustanova ”Centar za kulturu Kantona Sarajevo”.

Uime autora Džeko Hodžić je kazao da je ovo njihov doprinos sarajevskoj kulturi i galeriji Collegium artisticum koja je osnovana s namjerom okupljanja kulturne elite.

On je mišljenja da se organiziranjem izložbi, ali i drugi kulturnih događaja, kultura može dići na viši nivo.

Uime JU ”Centar za kulturu Kantona Sarajevo” Goran Rašić je istakao da je ovo još jedna potvrda želje umjetnika da održe kulturu.

– Collegium artisticum mora ostati kultno mjesto. Nastojat ćemo da se ovdje ponovo okupe svi umjetnici, predstave svoje radove, a to može biti zanimljivo i za turiste – rekao je on.

Posted by on 2015-07-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login