Izložba u parku Hastahana: “Moje Sarajevo”

Foto-izložba “Moje Sarajevo” na kojoj će biti predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni konkurs, bit će otvorena danas u parku Hastahana u Sarajevu.

Sarajevo
Sarajevo

Na konkurs se odazvalo više od stotinu autora. Prijavljeno je više od 500 fotografija u sedam kategorija, a žiri je odabrao 25 koje će biti izložene u Hastahani do 29. septembra.

Učesnici su mogli prijaviti fotografije za kategorije istorija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati i panorame Sarajeva.

Ljubitelji fotografije imali su priliku da od 1. augusta do 9. septembra aktivno učestvuju u promociji Sarajeva objavom svojih najljepših fotografija na Instagramu uz navođenje hashtagova #destinationsarajevo #mojesarajevo i #mysarajevo.

Foto-konkurs je organizovan u čast izlaska jubilarnog 150. izdanja mjesečnog gradskog vodiča “Sarajevo Navigator” i 1,5 miliona distribuiranih primjeraka.

Posted by on 2019-09-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login