Izviđači organizuju Veselu olimpijadu za školarce u Mostaru

Mostar, Stari most

Mostar

Odred izviđača “Stari Grad” iz Mostara organizuje Veselu olimpijadu za školarce 2014. u kojima učestvuju škole sa područja tog grada.

Prvo kolo Olimpijade počinje 14. marta u 8:30 sati u Četvrtoj osnovnoj školi.

Vesela olimpijada za školarce organizuje se iz isključivo iz razloga približavanja dijela izviđačkog programa djeci IV i V razreda osnovne škole. Izviđačke organizacije svojim radom imaju pozitivan utjecaj na psihofizički razvoj djece, upoznaje ih sa sportsko rekreatvnim aktivnostima, boravkom i snalaženjem u prirodi te druženjem i razvijanjem socijalnih i interaktivnih komunikacijskih vještina.

Zahvaljujući želji i volji kao i korektnoj saradnji uprava škola, na takmičenjima Olimpijade učestvuje učenici Četvrte osnovne škole, Šeste osnovne škole Mostar, OŠ “Mujaga Komadina” i OŠ “Mustafa Ejubović Šejh Jujo”.

Za prvi krug takmičenja, Olimpijada će biti održana u svakoj školi pojedinačno, da bi se izabrale po tri najbolje ekipe predstavnice škola. Finalno takmičenje će biti održano na nivou sve četiri škole, a najbolje plasirane tri ekipe očekuju vrijedne nagrade. Svim učesnicima želimo mnogo sreće i spretnosti, poručuju organizatori.

Posted by on 2014-03-13. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login