“Ja, mahaluša” 16. i 30. oktobra u Sarajevu, 15. i 23. u Zenici

Ja, mahalušaSarajevska publika će imati priliku vidjeti novo “mahalanje u teatru” u dva termina: 16. i 30. oktobra na sceni Kamernog teatra 55., dok će Zeničani ovaj originalni bh. cabaret gledati 15. i 23. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu.

Zenička publika je ovu predstavu gledala na Festivalu bh. drame u maju kada je ovacijama ispratila ansambl izražavajući želju da im “Mahaluša” opet dođe.

Predstava „Ja, mahaluša“ ustvari je muzičko-scenski happening koji je uspostavio žanr muzičkog teatra i pokazao da se ovdje mogu praviti predstave koje integriraju tekst, muziku, pokret i ples na originalan način.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč „Ja, mahaluša“ a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić i Ansambl Cabaret, saopćeno je iz produkcije “Filter”.

Posted by on 2011-10-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login