Jablanica: Proglašen prestanak stanja prirodne nesreće

Jablanica

Jablanica

Na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, načelnik Općine Jablanica Salem Dedić danas je donio odluku po kojoj se proglašava prestanak stanja prirodne nesreće na području Općine Jablanica, uzrokovano velikim šumskim požarima na otvorenom prostoru.

Također, ovom odlukom zadužuje se Općinski štab civilne zaštite da i dalje prati stanje na ugroženom području i na osnovu toga utvrđuje obim i potrebe za angažiranje snaga i sredstava civilne zaštite.

“Općinska komisija za procjenu štete zadužuje se da u roku od 60 dana izvrši procjenu štete na području Općine, koja je nastala uslijed velikih požara”, saopćeno je iz Općine Jablanica.

Na otklanjanje posljedica koje su nastale djelovanjem prirodne nesreće u narednom periodu radit će rukovodioci Općinskih službi za upravu, kao i direktori radnih jedinica Šumarstvo „Srednjeneretvansko d.d.“ Podružnica Jablanica i Privrednog društva „Šume Herceg Bosne“ d.o.o. – pogon Doljani u okviru svojih redovnih aktivnosti.

Posted by on 2013-08-30. Filed under Jablanica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login