Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Visoki časni sud donio je jednoglasnu odluku o izbacivanju Jadranke Kosor iz HDZ-a.

Ova je odluka suda nepravomoćna te se Kosor ima pravo žaliti u roku od osam dana. O toj žalbi potom odlučuje Predsjedništvo stranke, nakon čega je odluka konačna, prenosi agencija VLM.

Jadranka Kosor i njen advokat Krunoslav Olujić napustili su saslušanje na Visokom časnom sudu HDZ-a naglasivši kako osporavaju njegov legitimitet.
Naime, iznijeli su niz primjedbi na sastav i funkcioniranje Visokog časnog suda te dodali i da poziv za suđenje nije naslovljen na njeno ime nego na Andriju Mikulića, šefa zagrebačkog HDZ-a.

Naglasili su i da gradski odbor zagrebačkog HDZ-a nije taj koji je mogao podnijeti tužbu protiv Kosor, a da dvoje članova vijeća Visokog časnog suda uopće ne mogu biti njegovi članovi.

No, sud nije prihvatio primjedbe Jadranke Kosor, nakon čega su ona i advokat napustili suđenje, a sud je nastavio sa suđenjem bivšoj predsjednici stranke.

Na pitanje hoće li prihvatiti odluku suda, budući da osporava njegov legitimitet, Kosor je odgovorila:

‘A šta drugo mogu? Da prerežem vene? Vidjet ćemo šta će biti dalje kad odluka bude donesena.’

Kosor je rekla i da se konsultirala s Vladimirom Šeksom koji je tvorac ustava i statuta HDZ-a te da se i on složio s njenim primjedbama o Visokom časnom sudu.

Posted by on 2013-03-01. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login