Jajce: Objavljene preliminarne rang liste općinskih stipendista

Općinska Komisija za materijalne potpore studentima utvrdila je preliminarnu Rang listu prijava za dodjelu stipendija po objavljenom javnom pozivu za podnošenje prijava za isplatu mjesečnih novčanih potpora studentima za školsku 2012/2013 godinu.

Po okončanju Javnog poziva Komisija je provela postupak utvrđivanja liste prioriteta po podnesnim prijavama, te je utvrdila sljedeće:

za prvu godinu studija podeneseno je 59 prijava,
za drugu godinu podneseno je 70 prijava,
za treću godinu podnesene su 64 prijave,
za petu godinu podneseno je 16 prijava i
za šestu godinu podnesena je jedna prijava.

Komisija je utvrdila da 15 prijava ne ispunjava uslove po javnom pozivu, a po Odluci OV Jajce.

Komisija je dana 11.03.2013.godine objavila Preliminarnu listu prioriteta za raspodjelu sredstava s pozicije grant za novčane potpore studentima u 2012/2013. godini na oglasnoj ploči Općine Jajce od kada počinje teći rok za prigovor na preliminarnu listu.

Na preliminarnu listu može se izjaviti prigovor Komisiji u roku od 8 dana od dana objave liste na Oglasnoj ploči Općine Jajce. Po isteku roka za prigovor Komisija će sačiniti konačnu listu i istu javno objaviti.

Posted by on 2013-03-12. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login