Jajce: Otkrivena plantaže skanka

Jajce

Jajce

Otkrivene plantaže skanka i pravi proizvodni pogoni Policija je u Jajcu zaplijenila hiljadu stabljika skanka, te više desetina kilograma ove droge spremne za prodaju. Otkriven je i pogon za sušenje.

Otkrivanje više od hiljadu stabljika skanka, te više desetina kilograma ove opojne droge spremne za prodaju, ali i proizvodnih pogona za sušenje rezultat je akcije službenika Policijske stanice Jajce provedene u selu Dogani. Dva brata Mulić iz ovog sela lišena su slobode, a izvršena su i četiri pretresa na području Srednjobosanskog kantona. Ovo je prvi slučaj otkrivanja plantaža skanka u SBK-u.

U ovom selu, udaljenom šesnaest kilometara od Jajca, dvojica braće napravila su pravi porodični biznis na uzgoju i proizvodnji skanka. Službenici policijske stanice Jajce, dolaskom na teren, otkrili su potpuno uredjene plantaže.

Uz plantaže, na kojima je pronađeno više od hiljadu stabljika, otkrivena je i fabrika za sušenje i mljevenje, u kojoj je pronađeno 42 kg skanka spremnog za prodaju. Kod istih osoba, koje su lišene slobode, pronađena su i dva kilograma baruta. Istragom je obuhvaćeno više osoba s područja SBK-a, a vjeruje se da su ovaj organizirani kriminal uključene osobe iz oba entiteta.

Posted by on 2011-10-31. Filed under Crna Hronika, Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login