Jajce: Otvoreno 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju

Plivsko jezero

Plivsko jezero

U Jajcu je svečano otvoreno 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju, a učesnici su oduševljeni ljepotama prirode u mjestima u kojima će takmičenje biti održano.

Prvenstvo će biti održano na rijeci Sanici u Ključu, Sani u Ribniku, Plivi u Šipovu, Vrbasu u Donjem Vakufu i na Plivskom jezeru kod Jajca, a među 31 reprezentacijom je i Mongolija, čiji član Bilguun Ganbold za Fenu kaže da je BiH veoma lijepa zemlja, s veoma lijepim i čistim rijekama.

– Ljudi su veoma prijateljski i uvijek žele pomoći – rekao je Ganbold, koji želi i drugim sunarodnicima preporučiti da posjete BiH, a želio bi ponovo doći u Jajce s porodicom.

Da je BiH lijepa zemlja s lijepim rijekama i ljubazniom ljudima rekao je i član američke ekipe Patrick Weiss. Priznaje da je prvi put čuo za ovaj kraj čijim je izgledom oduševljen.

Jedinio se žali na „pametnu ribu“, jer ju je teško uhvatiti.

Priroda se svidjela i poljskoj reprezentaciji, čiji je član Andrej Wnekowicz impresioniran Plivskim jezerom i  Plivom.

On se nada da će pobijediti najbolja reprezentacija, a ne da šampiona odluči ribarska sreća.

Za kraj oko Jajca nisu znali ni članovi norveške reprezentacije koje je ekipa Fene srela na Plivskom jezeru.

Prirodne ljepote Jajca izuzetno su im se svidjele, iako su rijeke i jezero za njih dosta teški za pecanje, mnogo različiti od Norveške.

Norveški reprezentativac Erland Vivelid Nilssen želio bi nekad ponovo doći u BiH, posebno posjetiti Ribnik i rijeku  Sanicu zbog prirodnih ljepota i velike ribe.

Posted by on 2015-06-17. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login