Januar: najgori mjesec za ljubavne veze

veza, prekidZašto parovi uglavnom raskidaju tokom prvog mjeseca u godini?

Jedna britanska osiguravajuća kuća sprovela je anketu koja je potvrdila i ranije pretpostavke, da je januar najgori mjesec za veze. Tada se parovi najviše svađaju, na šta utiče više faktora: kratki dani, depresija zbog lošeg vremena, nedostatak novca…

Čak dvije trećine parova raskida upravo u januaru. Tada su češće kod kuće, svađaju se i 20 puta dnevno (za razliku od ostatka godine kada je broj dnevnih svađa “samo” 16) ili osam minuta svakoga dana.

Za mnoge je prekid jedna od novogodišnjih odluka.

“Dosada, nedostatak sunčeve svjetlosti, manjak novca i depresivno raspoloženje provjeren su recept za prekid veze – komentirala je anketu britanska psihologinja, Donna Dawson.

Psiholozi januar nazivaju mjesecom “bluesa”, jer se tada mnogi osjećaju loše i izbjegavaju viđanja sa svojim prijateljima i porodicom.

Oko 59 posto ljudi kažu kako im je januar mjesec u kojem najteže ustaju i odlaze na posao, a 28 posto ispitanika kaže kako s poslom započinju dok je vani mrak i završavaju po mraku.

 

Posted by on 2014-01-05. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login