Javna diskusija o popisu stanovništva u BiH 2013. godine

ACIPSU Sarajevu će danas biti održana javna diskusija o temi “Popis stanovništva u BiH 2013. godine”, koju organizuje Asocijacija Alumni Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS).

Pitanja o kojima će se govoriti na ovoj diskusiji dotiču se kako onih u vezi procesa usvajanja Zakona o cenzusu, sadržaju popisivačkih listića, tako i tehničkog aspekta implementacije popisa i mogućnosti sprečavanja potencijalnih nedostataka ovog procesa.

Učesnicima skupa, između ostalih, obratiće se direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović i šef kancelarije Vijeća Evrope u Sarajevu Mary Ann Hennessey.

“S obzirom da je ovo prvi popis stanovništva u BiH od 1991. godine u kojem će BiH dobiti konkretne podatke o broju stanovništva, njihovom obrazovanju, ekonomskom stanju i životnim uslovima, od čega direktno zavisi budući razvoj BiH, od izuzetne je važnosti da popis bude ispravno i transparentno sproveden”, saopšteno je iz ACIPS-a.

Posted by on 2012-06-25. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login