Javni poziv za podršku turizmu – vrijednost projekta 1,5 miliona eura

EU4Business projekt Evropske unije objavit će danas poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

Blidinje, biciklizam, turizam
Blidinje, biciklizam, turizam

Fond za turizam vrijedan 1,5 miliona eura bit će dostupan putem bespovratnih sredstava za partnerstva koja će se baviti razvojem turističkih proizvoda, pristupom međunarodnim tržištima i upotrebom informaciono-komunikacijskih alata. Krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici i turistički operateri, s naglaskom na žene i mlade.

Dva prioriteta za finansiranje su kulturni turizam u vezi s UNESCO zaštićenom materijalnom i nematerijalnom baštinom u Bosni i Hercegovini, te turizam na otvorenom (outdoor), duž Via Dinarica zelene linije u Bosni i Hercegovini.

Projekt Evropske unije EU4Business jača kapacitet Bosne i Hercegovine za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za tu svrhu namijenjeno je ukupno deset miliona eura bespovratnih sredstava. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i SR Njemačka (1,1 milion eura). Projekt provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Posted by on 2019-05-14. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login