JobFAIR ’13 – još jedna šansa za sve koji traže posao!

JobFAIRSajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta “JobFAIR ’13 – Iskoristi svoju šansu!” uskoro počinje. Sajam će se održati 16. i 17. decembra u Nacionalnoj i Univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine , u periodu od 09:00 do 17:00 sati. Ulaz na Sajam je besplatan i otvoren za sve.

Ovogodišnji JobFAIR donosi niz popratnih sadržaja kao što su radionice , prezentacije kompanija i druge aktivnosti. Do sada, studenti su imali priliku učestvovati na   FB nagradnoj igri, organizovanoj  u saradnji sa Centrom za poslovnu edukaciju,  te osvojiti besplatan kurs poslovnog engleskog. Također  u toku je  i takmičenje
‘API challenges you – Code your way to API!’ organizovano od strane Authority Partners-a, te mnoge druge aktivnosti koje studenti redovno mogu pratiti na zvaničnoj web  stranici Sajma www.jobfair.ba.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu i informišu se  o znanjima i vještinama koje traže kompanije iz određene struke . Samim tim, Sajam omogućava studentima da dobiju  uvid u kojem smjeru da tokom i nakon studija usavršavaju vlastite  kvalifikacije i dopune CV.  Studenti mogu posjetiti  prezentacije kompanija i bolje se upoznati sa potencijalnim budućim poslodavcima, te ostaviti svoju biografiju.

Generalni godišnji partner Sajma je BH Telecom. Srebrni partneri Sajma su Infobip i Authority Partners, te  ostale kompanije koje će ove godine predstaviti svoje područje djelovanja su : Energoinvest SUE, Zira , Sysitem Verification,  Walter IT Services,  AtlantBH, Prevent i  Ping.

Navedene kompanije nude zaposlenje studentima i diplomcima inženjerskih nauka poput računarsko – informacijskih, elektrotehnike, građevine, mašinstva i arhitekture. Pored ovih kadrova, kompanije učesnice zapošljavaju studente ili diplomce  Ekonomskog fakulteta.

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalni zavod za zapošljavanje, Centar za poslovnu edukaciju, Nacionalna i Univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, Microsoft Bosna i Hercegovina, te Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo kao suorganizator Sajma.

Zainteresovani mogu  ostaviti svoj CV na www.jobfair.ba gdje su također dostupne i sve dodatne informacije o Sajmu.

Posted by on 2013-12-12. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login