Još se ne zna visina štete na zapaljenoj zgradi Vlade HNK

Vlada HNKJoš nema službenih informacija o visini štete koja je 7. februara u nasilnim protestima pričinjena na zgradi Đačkog doma u Mostaru gdje se nalaze prostorije Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Ukupna šteta još nije utvrđena jer još uvijek čekamo konačnu riječ ovlaštenih sudskih vještaka koje je Vlada HNK-a angažovala” – kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik Vlade Pero Pavlović, dodavši kako se idućih dana očekuju izvještaj sudskih vještaka.

Pavlović je napomenuo kako će javnost biti pravodobno obaviještena o nastaloj šteti čim o tome dobiju službene insformacije.

Što se tiče obnove Đačkog doma, koji je dijelom zapaljen u nasilnim protestima, Pavlović je kazao kako je obnova u završnoj fazi, odnosno ostala je još nabava namještaja te tehnike koja se koristila za snimanja sjednica Vlade, kao i druge tehničke opreme

” Obnovljena je dvorana za sastanke te nekoliko ureda i prostorija na 1., 2. i 3. spratu zgrade. Također, uređeno je i vanjsko pročelje zgrade, odnosno urađena je nova fasada te su stavljeni novi otvori” – kazao je Pavlović.

U nasilnim protestima 7. februara u Mostaru zapaljeno je i uništeno nekoliko zgrada, među kojima i zgrada Vlade HNK-a, Gradske uprave Mostara, te sjedišta HDZ-a BiH i SDA.

Posted by on 2014-03-21. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login