Josipović: EU nije ni pakao ni raj

Ivo Josipović

Ivo Josipović

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović pozvao je danas hrvatske građane da izađu na referendum i glasuju za ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi bilo neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koji dolaze.

“Naravno, legitimno je biti i protiv toga, ali mislim da su prednosti koje Hrvatska stječe ulaskom u EU iznimno velike”, rekao je Josipović novinarima u Podrutama nakon komemoracije petorici promatrača Evropske zajednice koji su tamo poginuli prije 20 godina.

Josipović je kazao da EU nije ni pakao ni raj.

“Neki misle da je pakao i žele agitirati protiv, dok neki možda i pretjeruju u očekivanjima od EU-a”, dodao je.

Naglasio je da je EU velika mogućnost i da samo o hrvatskim građanima ovisi hoće li je iskoristiti.

“Bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koje dolazi”, kazao je Josipović još jednom pozvavši građane da glasuju za ulazak Hrvatske u EU.

Upitan kako komentariše pad potpore građana ulasku Hrvatske u EU Josipović je odgovorio kako misli da je “više-manje riječ o statističkoj pogrešci” i da je potpora vrlo stabilna.

“Osobno očekujem uspjeh referenduma”, rekao je hrvatski predsjednik, dodavši da ne strahuje za njegov uspjeh.

Na upit kakvu saradnju očekuje s novom vladom Josipović je rekao da očekuje najbolju moguću saradnju i kako vjeruje da će se ona i ostvariti.

Posted by on 2012-01-07. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login