Jovan Vidović na prevaru prisvojio 75 dunuma građevinskog zemljišta

Banja LukaBiznismen Jovan Vidović, koji je vlasnik 54 odsto kapitala u preduzeću “Betonski proizvodi” Banjaluka, na prevaru je od te firme prisvojio 75 dunuma građevinskog zemljišta u Zalužanima, vrijednog oko četiri miliona KM, izjavio je vlasnik 46 posto akcija u ovom preduzeću Stevo Mitrović.

Mitrović je rekao da je zbog zloupotrebe ovlaštenja u privredi protiv Vidovića i članova Nadzornog i Upravnog odbora te firme prošle godine podnio tužbu Okružnom tužilaštvu Banjaluka, piše “Glas Srpske”.

“Vidović je faktički ukrao tih 75 dunuma od `Betonskih proizvoda`. On je to obavio fiktivnom zamjenom nekretnina preko nezakonitih odluka Upravnog odbora. U zamjenu za to zemljište dao je stanove u Ulici Vase Pelagića u centru Banjaluke vrijedne 500.000 KM. Ja sam tražio te nekretnine i uvjerio se da uopšte ne postoje”, naglasio je Mitrović.

Vidović je imenovao Nadzorni i Upravni odbor u “Betonskim proizvodima”, a oni rade sve što im on kaže. Imenovao ih je, jer je dobio podršku Fonda PIO. Predstavnik Fonda Zoran Mastilo primio je od njega pare da glasa na Skupštini akcionara za Vidovićeve prijedloge, rekao je Mitrović.

Mastilo tvrdi da to nije tačno.

“Mitrović je preko mog pomoćnika Mladena Milića slao poruke da se sa mnom vidi, ali ja to nisam prihvatio. A s Vidovićem nisam nikad imao nikakvih kontakata oko toga. Mitrović je htio da se mi svrstamo na njegovu stranu, a mi se nismo opredijelili ni na čiju stranu” – kaže Mastilo.

Mitrović je pojasnio da Vidović i u “Betonskim proizvodima” radi na već poznat način.

“On iz firme prvo uzme pare, zatim njima raspolaže i gradi, a onda kaže da je lično uložio taj novac. Problem je što neko moćan stoji iza njega i što ima odlične savjetnike koji mu legalizuju sve nezakonitosti”, naveo je Mitrović.

Vidović je jedan od najvećih građevinskih investitora u Banjaluci gdje je posljednjih godina izgradio komplekse stambenih zgrada, hotela i servisa. Većinski je vlasnik u više od 20 firmi u RS.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login