JU Biblioteka Sarajeva organizira besplatnu radionicu stripa

stripZa sve ljubitelje stripa i one koji žele nešto više čuti o devetoj umjetnosti, JU Biblioteka Sarajeva od 18. do 20. jula organizira besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

Radionice će se održavati u terminu od 10.00 do 12.00 sati, u odjeljenju Mak, a učesnici će imati priliku družiti se i učiti od crtača čuvenog Marvel Comics-a, Enisa Čišića, umjetnika, profesora vizuelnih umjetnosti i autora više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa “Tajna Nikole Tesle”.

Rok za prijave učesnika na radionici je zatvoren 10. jula, a zbog velikog interesa i nešto mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još takvih i sličnih sadržaja kako bi i na taj način privukla tu populaciju korisnika.

Inače, obraćajući se ovoj ciljnoj grupi, JU Biblioteka Sarajeva je otvorila dvije bogate stripoteke, i to u odjeljenjima Mak i Dobrinja, saopćeno je iz JU Biblioteka Sarajeva.

Posted by on 2017-07-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login