Judo reprezentativci BiH počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za OI u Rio de Janeiru

judo

judo

Najuspješniji judo reprezentativci Bosne i Hercegovine Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Harun Sadiković, Mitar Mrdić i Rijad Dedejić počinju pripreme za nastavak kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janiru.

Pripreme, na kojim će prisustvovati i najbilji judisti svijeta, održavaju u Olimpijskom trening centru u austrijskom  Mittersillu, od 6. do 15. januara, saopćeno je iz Judo saveza Bosne i Harcegovine.

Nakon ovih priprema treninzi se nastavljaju u BiH i traju do prvog nastupa seniorskog bh. tima na kvalifikacionom turniru Evropa Open u  Sofiji, koji se održava 30. i 31. januara.

Larisa Cerić trenutno ima A normu za OI u Rio de Janeiru, koju treba održavati do kraja maja 2016. godine, kada se i završavaju kvalifikacije.

Aleksandra Samardžić i Harun Sadiković će nastaviti borbu za nove bodove na svjetskoj rang listi, a njima će se priključiti i standardni judo reprezentativci Mitar Mrdić i Rijad Dedejić, navodi se u saopćenju JSBiH.

Posted by on 2016-01-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login