Juventus priprema veliki remont naredne sezone?

JuventusItalijanski mediji navode da je vrlo moguće da od naredne sezone u Juventusu ne gledamo maestralnog veznjaka Andreu Pirla i sadašnjeg menadžera Juventusa Antonioa Contea.

 

Pirlu ugovor ističe na kraju sezone, a još uvijek nije dogovorio produženje svog ugovora.

Sve češće se priča da je rastanak gotova stvar jer Juventus neće ponuditi ni blizu onoliko novca kao pre dve i po godine, kada je Pirlo stigao iz Milana.

On trenutno zarađuje oko 4. miliona eura godišnje, a Juventus je spreman da mu za produžetak ugovora ponudi duplo manju sumu, što će vjerovatno natjerati Pirla na odlazak u Englesku ili Španiju.

Također, mediji navode i da je situacija oko menadžera Juventusa, Antonia Contea, također na ”klimavim nogama”. On nije u najidealnijim odnosima sa Marottom, a kao razlog navodi se loš prelazni rok Juventusa, odnosno ne dovođenje bočnih igrača, kao i dovođenje Fernanda Llorentea bez njegovog pristanka.

Conteu je velika želja da radi u Engleskoj i već uči engleski jezik. Kao njegova zamjena na klupi kluba iz Torina spominje se sadašnji selektor Azzura Cesare Prandelli, koji je i ranije bio na ”meti” Juventusa, a zbog sumnje da tajno pregovara sa Juventusom, otišao je iz Fiorentine.

U Torinu se nadaju da će eventualni dolazak Prandellija natjerati veliku većinu talijanskih reprezentativaca d apojačaju Junveuts, budući da oni žele da svoj tim zasnivaju na domaćim igračima, a tu se prvenstveno misli na Marca Verattija, člana PSG, koji bi bez sumnje bio veliko pojačanje za Juventus.

Posted by on 2013-10-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login