Kajsije za zdravo srce, lijepu kožu, zube i kosti

Kajsije podstiču odbrambenu snagu organizma od infekcija. Osim što su odličnog ukusa, pune su vitamina i minerala koji pomažu pravilnom funkcionisanju organizma.

Kajsije
Kajsije

Ako se jedu prije obroka, dobro utiču na varenje, a zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuju se anemičnim osobama.

Osim beta karotena, odličan su izvor vitamina „A“, „C“ i „E“. Sadrže flavonoide, koji štite od bolesti poput dijabetesa i srčanih oboljenja i dokazano neutralizuju slobodne radikale i štite od hroničnih oboljenja.

Zahvaljujući antioksidansima i vitaminu „C“, ovo voće je odlično i za kožu. Štite je od štetnih spoljnih uticaja i UV zraka koji izazivaju trajna oštećenja.

Vitamin „C“ pomaže u obnavljaju kože i izgradnji kolagena, a beta-karoten štiti od opekotina izazvanih sunčevim zracima.

Samo neki od razloga zašto bi ovo voće trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu jer pomažu u očuvanju zdrave probave i zdravlja očiju, sprečavaju rizik od srčanih oboljenja, a koži pomažu da ostane lijepa.

Kajsije su bogate vodom pa zbog toga pomažu u održavanju zdravog krvnog pritiska, tjelesne temperature, zdravlja zglobova i pravilnog rada srca.

Posted by on 2019-07-06. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login