Kakav nastup Zmajeva prognoziraju engleski sportski novinari

reprezentacija, BiHBritanski The Guardian napravio je analizu ekipa koje su se plasirale na svjetsko prvenstvo, koje će se održati iduće godine u Brazilu.

Sportski novinari Jonathan Wilson i Michael Cox ocijenili su sve 32 reprezentacije, nešto više od dvije sedmice prije žrijebanja u Bahiji.

Kao prvi favorit navedena je Španija, sa 62 poena. Prema njima reputacija Španije ispašta zbog loših igraga u Kupu konfederacija i prijateljskim utakmicama. Slabiji su u obrani i napadu u odnosu na ekipu iz 2010, ali srednji red i dalje kontroliše igru kao nijedna druga reprezentacija.

Za drugo mjesto, prema pisanju Jonathana Wilsona, favorit je Brazil. Brazil ima problema u odbrani i teško će mu biti igrati pred domaćom publikom, ali prema igrama prikazanim na Kupu konfederacija to je tim koji bi mogao doći do šeste titule najbolje reprezentacije na planeti.

Argentina sa 61 poenom treći je kandidat za titulu najboljeg na svijetu, a slijede je Njemačka sa 59 i Italija sa 55.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je jedini debitant na svjetskim prvenstvima, koja kombinuje bogati raspon napadačkih talenata, sa propustima u odbrani.

Edin Džeko je dobar vođa ekipe, a Miralem Pjanić je postao fudbaler koji kontroliše igru iz pozadine, piše Jonathan Wilson. BiH ima 29 poena i na 19. je mjestu favorita za titulu prvaka svijeta.

Posted by on 2013-11-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login