Kako da brzo uklonite neprijatan miris cigareta?

cigaretaDuhanski dim ostavlja neprijatan miris koji se teško uklanja, naročito zimi. Evo pet lakih načina za otklanjanje neprijatnih mirisa cigareta.

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili namještaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se riješite neprijatnih mirisa duhana.
 
Sirće ili ugalj

Ugalj i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise. U nekoliko sudova naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, sudove stavite na nedostupno mjesto.
 
Parfem

Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem djelimično prikriti dim cigarete.
 
Omekšivač za odjeću

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Pijesak za mačke
 
U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uveče prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.

Posted by on 2014-01-18. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login