Kako dešifrovati ženski govor tijela tokom seksa?

Ponekad nam govor tijela može reći više od riječi. Znate li što vam njeno tijelo govori za vrijeme seksa?

govor tijela

Govor tijela teže je ‘čitati’ nego riječi

Ljudi se često izražavaju s drugim stvarima a ne samo riječima. Govor tijela nam često može reći o tome što neka osoba misli i kako se osjeća, ali je govor tijela teže ‘čitati’ nego same riječi. Saznajte koji su to znakovi koji vam mogu reći da nešto baš i ne ide najbolje te šta učinit da do njih ne dođe!

Ne gleda vam u oči

Ako vas za vrijeme seksa ne želi pogledati u oči, gleda negdje dalje i okreće glavu kada je želite poljubiti nešto sigurno nije uredu. Razloga za takvo ponašanje je više. Možda imate neugodan zadah, možda ona ima neugodan zadah, možda je sramežljiva u krevetu, neiskusna ili joj se ne sviđa ideja ljubljenja nakon što ste je oralno zadovoljili. Sljedeći put je pokušajte poljubiti nježno i polako tako da njenu glavu uzmete u ruke. Ako i tada pokuša izbjeći poljubac nema vam druge nego da je pitate u čemu je problem. Razlog je sigurno banalan, stoga neka vas ne bude strah.

Njen pogled je prazan

Za vrijeme seksa dajete sve od sebe, a ona cijelo vrijeme gleda u strop i potpuno je nezainnteresovana znajte da nešto sigurno ne valja. Možda je jedna od žena koje ne uživaju u seksu i on im ne znači puno, možda bi nešto promijenila ali joj je neugodno reći, možda ste teški i navalili ste se kao klada na nju. To možete ustanoviti tako da promjenite položaj kada je ona gore ili da je pitate koje su njene fantazije i želje.

Skriva svoje tijelo

Ustraje u naumu da vodite ljubav uvijek u mraku, a kada je gotovo umota se u plahtu i ide u kupatilo iz kojeg se vraća obućena. Nikada ne dopušta da gledate i dirate njeno tijelo na svjetlu. Razlog za takvo ponašanje sigurno se krije u njenom slabom samopouzdanju. Vjerovatno misli da da vam njeno tijelo neće biti privlačno, da ima debele noge, bedra, trbuh, male grudi… Što možete učiniti? Puno je hvalite, recite joj kako je lijepa, seksi i zavodljiva cura i da vam je svaka stvar na njoj seksi. Vidjet ćete kako veliku moć imaju te naizgled nevažne riječi!

Nikada ne inicira seks

Uvijek ste vi ti koji inicirate seks, vi se trudite kako bi i njoj i sebi priuštili užitak? Možda razlog pasivnosti vaše partnerice leži u tome da ima tradicionalnu predodžbu o tome kako je seks muškarčeva domena i da su žene te koje čekaju inicijativu. Možda smatra kako ženska inicijativa za seks nije ženstveno ponašanje. To ćete najlakše riješiti s otvorenim razgovorom na tu temu. Budite otvoreni bez dlake na jeziku to zahtjevajte i od nje, objasnite joj da nećete misliti da je manje žena ukoliko inicira seks i želi zadovoljiti svoje potrebe. Prava žena zna upotrijebiti svoje čari kako bi došla do cilja, u našem slučaju seksa.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login