Kako oporaviti kosu poslije mora?

kosaOd prekomjernog izlaganja suncu kosa blijedi, a pod uticajem morske soli i hlora gubi elastičnost, postaje suha i lomljiva.

Upravo zbog toga je kraj ljeta idealno vreme za tretmane koji će nahraniti kosu i vratiti joj sjaj i zdrav izgled.

Nekoliko savjeta će vam pomoći da je oporavite u nekoliko koraka.

Dubinsko pranje

Ovaj tretman je najbolje uraditi u frizerskom salonu. Boju je poželjno obnoviti prelivom obogaćenim hranljivim sastojcima koji će joj vratiti sjaj i volumen. Odličan izbor u ovom slučaju su i farbe bez amonijaka koje, takođe, njeguju i oporavljaju dlaku. Da biste što duže održali sjaj boje pri svakom pranju kose u regenerator dodajte malo maslinovog ulja.

Ošišajte ispucale vrhove

S obzirom na to da kosa ljeti brže raste, bilo bi dobro i da je malo skratite. Da bi dobila novu formu i podigla se iz korjena, biće dovoljno da ošišate samo ispucale vrhove. Možda je kraj ljeta i odličan trenutak da promjenite frizuru. Najbolje je da se posavjetujete sa frizerom koji oblik vam pristaje. Kada je reč o trendovima, i dalje su vrlo aktuelne bob i asimetrične frizure u različitim dužinama.

Maske za kosu

Pakovanje kose ne morate da radite u salonu. Možete i sami da napravite masku koja će je savršeno nahraniti. U tome vam mogu pomoći različita ulja u kombinaciji sa medom, ili žumance pomješano sa pireom od paradajza.

Ampule za kosu

Kosi možete da vratite sjaj i pomoću preparata koji su namjenjeni za njegu kose poslije sunčanja – mogu se naći u vidu spreja ili kreme. Veoma dobar efekat dobićete i sa ampulom za njegu kose koja obnavlja strukturu vlasi i hrani je iznutra

Posted by on 2011-09-01. Filed under Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login