Kako uživati u životu čak i uz manje prihode

Vjerovatno vam se puno lijepih stvari u životu čini nemogućim ukoliko svakodnevno vodite brigu oko nestašice novca. Ipak morate znati da život s mnogo novaca ne donosi sam po sebi sreću. Sljedeći savjeti bi vam trebali pomoći da naučite uživati u životu s manjim budžetom.

sreća, djevojkaUživajte u malim stvarima

Razmišljate o stvarima koje radite, a ne koje imate ili nemate. Morate se prisjetiti da u nekim dijelovima svijeta postoje milioni ljudi koji bi bili sretni i samo da imaju krov nad glavom. Ne možete priuštiti previše toga ovaj mjesec?! Oslobodite se zabrinutosti i recite kako ćete rješavati probleme jedan po jedan kako se pojavljuju, ne možete o svim mogućnostima brinuti već sada.

Napravite plan povećanja prihoda

Ne neki nemoguć, nego neki lagan i ostvariv. Definirajte što trebate učiniti svaki dan, što svaku sedmicu, svaki mjesec. Analizirajte plan i pratite što ste učinili po tom pitanju.

Zapišite na papir sve fiksne i nužne troškove

Trošite svoje prihode polako i čim ih dobijete raspodijelite po sedmicama, odnosno dospijeću računa. Na taj način ćete spriječiti da potrošite novce na nešto što želite, nego ono što trebate.

Nemojte biti razmaženi

Umjesto da naručujete ili kupujete gotovu hranu postanite kreativni. Vjerovatno vremena imate više nego novaca. Pratite u kojim su trgovinama sniženja i akcije. Nemojte praviti veliki mjesečni šoping, nego svakodnevno (eventualno) sedmično nabavljajte namirnice i to one s popustom.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-08. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

One Response to Kako uživati u životu čak i uz manje prihode

You must be logged in to post a comment Login