Kamilica protiv stresa i glavobolje

kamilicaKamilica smiruje um i otpušta strah, bol, ljutnju i brige. Kamilica u obliku čaja također pomaže kod nesanice.

Ako govorimo o vanjskoj upotrebi, kamilici se pripisuju svojstva ljekovitosti kada je u pitanju koža, sluznica nosa i oka. Na opekotine blažeg oblika možete staviti gazu natopljenu u čaj od kamilice. Ukoliko patite od konjunktivitisa, uvijek za oblog koristite svježe pripremljen čaj.

Kojim tegobama pomaže kamilica?

Ukoliko vas boli grlo, ispirite ušnu šupljinu kamilicom, a inhalacija kamilicom olakšati će simptome prehlade i upaljenih sinusa.

Kamilica je jedna od najznačajnijih biljaka za brigu o kosi i koži. Preporuka je da svakodnevno ispirete kožu čajem od kamilice, i brzo ćete primjetiti promjene na tijelu. Zbog ispiranje kose kamilicom ona ostaje mekana i sjajna.

Kamilica smanjuje stres i glavobolje

Konzumacija kamilice djeluje opuštajuće na živce. Ako vas muće strahovi, briga ili ste ljuti, popijte čaj od kamilice! Kamilica izaziva opuštanje i smanjivanje stresa. Kamilica olakšava glavobolju, zubobolju i bolove u ušima jer djeluje na živce povezane s centrom za bol. Opušta bolove kod menopauze i menstrualne grčeve. Ukoliko vas muče želudčani problemi i nadutost, kamilica ima blag ali djelotvoran učinak.

Ako se želite riješiti akni, prištića i mitesera, parite lice kamilicom. Kamilica će vam proširiti pore i biti će vam lakše očistiti lice. Vidjet ćete, upale koje su već bile prisutne vrlo će brzo nestati.

Posted by on 2014-02-17. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login