Kaspersky lansirao besplatnu verziju svog antivirusnog programa

Kaspersky

Kaspersky

Kompanija Kaspersky lab čije je sjedište u Moskvi, ponudila je širom svijeta besplatnu verziju svog programa protiv kompjuterskih virusa.

Novi proizvod lansiran je u periodu kada je firma izložena optužbama u Sjedinjenih Američkih Država da je njen softver podložan utjecaju ruskih vlasti.

“Kaspersky free je u ovom trenutku dostupan u SAD, Kanadi i nekoliko zemalja azijsko-pacifičkog regiona, a u narednim mjesecima bit će ponuđen i u ostalim dijelovima svijeta”, napisao je u blogu osnivač kompanije Eugene Kaspersky.

On je saopštio da besplatni softver neće zamijeniti verziju koja se plaća i precizirao da se u ovom paketu dobijaju samo osnovne stvari, poput zaštite elektronske pošte, automatskog unapređenja softvera i zaštite od virusa.

Kompanija je radila na besplatnoj verziji antivirusnog programa 18 mjeseci, a probne verzije korištene su u Rusiji, Ukrajini, Kini i skandinavskim zemljama.

Kaspersky navodi da će svi korisnici biti na dobitku lansiranjem novog softvera jer će se unaprijediti proces učenja o radu kompjutera, što će se osjetiti u svim proizvodima.

Kaspersky lab je osnovan 1997. godine, a kompanija je brzo rasla tokom 2000-ih godina i postala jedna od vodećih firmi u oblasti antivirusnog softvera.

Posted by on 2017-07-27. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login